Carta de presentació

Quan tan sols feia quatre o cinc dies que havia anunciat la decisió de finalitzar la meva etapa de més de 13 anys com a president del Club Patí Vilafranca, al mes de desembre de 2022, vaig rebre la trucada de la secretària de l’Alcalde, el Sr. Pere Regull, per comunicar-me la seva voluntat de tenir una trobada amb mi. Vaig pensar que seria una reunió de cortesia per agrair-me, com havien fet altres persones i institucions, la meva tasca al capdavant del Club Patí Vilafranca durant tants anys. 

La trobada al seu despatx, que es va allargar més de 4o minuts, sí que es va iniciar tal com jo havia previst, però poc a poc va anar derivant cap a les institucions municipals i, més concretament, cap a la Sindicatura de Greuges. Em va explicar que el Síndic, el Sr. Jaume Rafecas, ja feia temps que havia anunciat que, després de 5 anys d'esforços, sacrificis i treball, no tenia intenció de continuar al capdavant de la institució. Sens dubte, la pandèmia de la COVID i els efectes que va tenir sobre la societat van contribuir al seu desgast. I finalment em va concretar la proposta de ser el nou Síndic municipal de Greuges de Vilafranca. 

Com que no era una oferta que hagués pogut preveure, en acabar l'entrevista vaig demanar a l’Alcalde que em donés uns quants dies per, en primer lloc, comentar-ho amb la família, i, en segon lloc, per reflexionar sobre la responsabilitat que comportava ser el Síndic de Vilafranca. 

Pocs dies més tard li vaig anunciar la meva acceptació del càrrec, però li vaig posar la condició que, com que la meva persona havia de ser votada i corroborada pel Ple de l'Ajuntament, hi hagués una àmplia majoria de partits que ho aprovessin; i així va ser. 

La meva experiència professional com a professional de la salut, i més concretament com a metge, m´ha permès atresorar una immillorable experiència en el tracte amb les persones i amb les seves dificultats diàries, tant en l'àmbit de la salut com també en el del benestar psíquic i social, un gran bagatge que estic convençut que m'ajudarà a fer la meva feina com a Síndic.

Vull destacar i agrair l'acompanyament i el suport que m'ha donat el Jaume Rafecas a l'hora de fer el relleu en el càrrec, que m'ha facilitat una fase d'aprenentatge gradual i sense preses; així com el gran suport rebut del Josep M. Albertí, el tècnic de la Sindicatura i des d'ara ja la meva mà dreta. 

Finalment, aprofito aquesta pàgina per posar-me a disposició de tots i totes aquelles persones que se sentin perjudicades per l'acció o la manca d'acció de qualsevol dels organismes municipals, hagi fet la via administrativa i no n’hagi obtingut el resultat esperat.